MBKommunikation2019 285x63

På gång...

laddar, vänligen vänta...

Laddar, vänligen vänta....Lite så kände vi oss när hösten skulle dra igång igen. Ilustrationen som visar hur vi kände oss fick vi låna av @bubbbisar. Tack Mathilda! 
 

vilken bildstorlek?

Bildstorlekar på sociala medier 2020

Svårt att komma ihåg vilken bildstorlek som gäller på respektive SoMe kanal? Moderskeppet har en bra lathund för rekommenderade bildstorlekar 2020 
 

vilka ord vill du rädda 2020?

Ett sätt att rädda hotade ord är att använda dem. Detta enligt Språktidningen nr 8/2019. Vi tittade på listan med 1001 hotade ord och valde några vi tänker försöker rädda genom att använda dem lite oftare under 2020. 

meningsfullt?

83% av internetanvändarna använder sociala medier. Men bara var fjärde tycker att tiden på sociala medier är meningsfull. Läs mer i rapporten Svenskarna och internet 2019 

nyordslista 2018

Årets nyordslista innehåller 33 ord som etablerat sig i svenskan under 2018. Listan har sammanställts av Språkrådet och Språktidningen. Här är några av 2018 års nyord, har du koll på vad de betyder?

vad är julkänsla för dig?

Vi tror att det är många som redan gett dig tips på hur du bäst och enklast ska hinna med allt innan jul. Så våra tankar till dig från oss så här i juletider handlar mer om julkänslan, lugnet och återhämtningen under julledigheten.  

tvågradersmålet

Energieffektivisering av fastighetsbeståndet spelar stor roll för att nå tvågradersmålet och leder till bättre ekonomi. Vår kund Caverion är expert på just energieffektivisering, vill du veta mer kan du läsa här. 

torv betydelsefullt

I Sverige är 25% av landytan täckt av torv. Idag skördar vi endast en promille av denna torv. Biobränsle är den största uppvärmningskällan idag. Sedan 1970-talet har torv varit betydelsefullt i vårt energisystem. Torv är ett inhemskt ekonomiskt konkurrenskraftigt energislag. En av våra kunder är Branschföreningen Svensk Torv, på deras hemsida kan du läsa mycket mer om torven och dess möjligheter.