Mot nya höjder och ett nytt friskt 2021...

Det har varit ett minst sagt annorlunda år och vi längtar till ett nytt friskt år. Men innan vi tar klivet in i 2021, som vi hoppas blir ljusare och mer hoppfullt, så tänkte vi avsluta 2020 med några tankar om en medmänsklig jul från oss och från Suicide Zero, som vi stöttar i år. Ensamheten och isoleringen har varit väldigt tydlig under 2020 och nu under jul- och nyårshelgerna blir den ännu ännu mer påtaglig. Så kom ihåg att några minuter av din tid kan vara den bästa julklappen för någon.

  • Okej, vi kan och ska inte ses inhomhus. Men du kan alltid ta med någon som är ensam i jul på en promenad. Packa ner lite gott att äta när ni tar en paus någonstans i skogen, vid vattnet, uppe på en kulle eller på en parkbänk. Och passa på att le mot de ni möter under er promenad och säg något snällt.  
  • Den digitala världen har väl aldrig varit så effektiv, närvarande och påtaglig som under detta år. Fantastiskt med alla dessa digitiala träffar. Men kom ihåg att alla kanske inte vet hur man hanterar den digitala världen. Så passa på att lära någon hur man använder mobil, dator eller surfplatta för att hålla kontakten.
  • Att ringa och prata med någon på tu man hand kan också ge väldigt mycket energi och få ensamheten att kännas lite längre bort. Fundera över vilka du inte har hört av dig till på länge. Vilka personer kan du ringa idag?
  • Ge bort en gåva till en organisation som arbetar och gör skillnad. Vi har i år valt att ge en företagsgåva till organisationen Suicide Zero som arbetar för att vi tillsammans ska minska tabun kring självmord och psykisk ohälsa. De ökar kunskapen och ger konkreta lösningar på hur självmord kan förebyggas. Att agera och våga fråga är två viktiga saker när någon i din närhet mår dåligt. Att visa att du finns där kan göra all skillnad i världen. Mer tips och råd på hur du kan gå tillväga när någon i din närhet mår dåligt >> 

vi önskar dig en god jul & ett friskt år 2021!